FINANCIEEL FIT ONDERNEMEN

FINANCIEEL FIT ONDERNEMEN

Winstgevender zijn én meer rust creëren, dat klinkt iedere ondernemer wel aantrekkelijk in de oren. En weet u, dat is een kwestie van structureel werken aan een gezonde financiële positie. Hier heb ik een praktische methode voor ontwikkeld waar vrijwel iedere ondernemer mee aan de slag kan: de Financieel Fit Ondernemen methode.

De methode is het praktische antwoord op veelvoorkomende geldproblemen

Deze methode heb ik ontwikkeld nadat ik jarenlang veel bedrijven in slecht weer terecht zag komen. Uiteenlopende, mooie bedrijven maar veelal met dezelfde struikelblokken. Vaak is het al te laat, wanneer de ondernemer door heeft wat er aan de hand is.

Snel groeien lijkt bijvoorbeeld fantastisch maar u zal de eerste niet zijn die hierdoor in de problemen komt. Uw debiteurenpositie loopt op en uw verplichtingen nemen toe. Als er dan op een dag een klant niet, of te laat, betaalt kan dat voor problemen zorgen. Zo zijn er meer zaken waarbij de alarmbellen moeten gaan rinkelen;

Heeft u te maken met onderstaande financiële kwesties?

  • Belastingschulden die zich langzaam opstapelen
  • Privé-opnames die onbedoeld toenemen
  • Voorraden die blijven liggen
  • Snelle groei waardoor de rekeningen zich opstapelen
  • Een plotselinge daling van de vraag naar uw product of dienst

Tip: Door uw geldstromen structureel te managen creëert u winst en rust

Gelukkig kan ik u geruststellen: met de Financieel Fit Ondernemen methode gaan we deze zorgen structureel het hoofd bieden. Het zijn praktische, logische veranderingen om uw geldstromen te managen. Zo gaan we bijvoorbeeld meerdere bankrekeningen openen om overzicht en rust te creëren. Logisch? Ja. Doet u het al? Waarschijnlijk niet.

Hoe werkt de Financieel Fit Ondernemen methode?

  1. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek van een half uur neem ik met u de (financiële) situatie door en stellen we vast of er een succesvolle samenwerking kan ontstaan.
  2. Als u besluit de methode toe te willen passen dan ontvangt u een offerte.
  3. We voeren een Financiële scan uit om te bepalen of uw bedrijf financieel gezond is door het analyseren van de jaarcijfers van de laatste 2 jaar.
  4. Op basis van deze analyse maken we een jaarplan met financiële doelen en concrete actiepunten. We bepalen samen, aan de hand van de doelen, de vaste verdeelpercentages waar we naar toe gaan werken in het komende jaar.
  5. Monitoring is belangrijk om op tijd bij te sturen, daarom ga ik uw voortgang en cijfers periodiek volgen en plannen we een gesprek in. Zo kunt u tijdig actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de financiële doelen behaald worden.

Zou het iets voor u zijn als een financieel expert u helpt met het realiseren van meer winst, rust en structuur?

Graag hoor ik het als u mogelijk interesse heeft om samen een jaarplan voor uw winstdoelen te maken. Neem gerust eens vrijblijvend contact met mij op.

Vrijblijvende aanvraag