MKB canvas

MKB Canvas

Het MKB Canvas is een groeimethodiek voor ZZP-ers en MKB-ers die ontwikkeld is door Businesscoach Nederland. Omdat ik als businesscoach aangesloten ben bij dit landelijke netwerk, pas ik het MKB Canvas ook toe om ondernemers te helpen groeien.

Businesscoach Nederland richt zich specifiek op MKB-ondernemers die duurzame groei willen realiseren en koppelt hen aan businesscoaches die zelf ook ondernemer zijn. Vanuit mijn ervaring op het gebied van financiën en organisatie wil ik ZZP-ers en MKB-ers helpen om trots te zijn op hun groeiresultaten.

ZZP-ers en MKB-ers willen geen ‘coach’ die geen idee heeft van ondernemen

‘Een bedrijf kan nooit verder groeien dan dat de ondernemer is gegroeid,’ is een bekende uitspraak van Bart van den Belt, oprichter van Businesscoach Nederland. Zijn gedachte was: ondernemers hebben geen tijd, geld en zin om eindeloos met een businesscoach koffie te drinken die zelf geen idee heeft wat het is om ondernemer te zijn. Omdat er in Nederland een wildgroei is aan coaches richtte hij Businesscoach Nederland op, waar alle businesscoaches dezelfde groeimethodiek hanteren vanuit hun eigen expertise.

Het MKB Canvas is een bewezen groeimethode, gebaseerd op 15 jaar ondernemerservaring, die mensen helpt om:

  • De basis van hun bedrijf te verbeteren
  • De omzet te laten groeien
  • De winst te verhogen

Wat deze methode zo succesvol maakt is dat het MKB Canvas concreet, praktisch en doelgericht is en voor alle ZZP-ers en MKB-ers werkt.

De gratis online MKB Canvas Scan geeft in enkele minuten aan hoe goed u scoort op alle onderdelen:

Na het invullen van de 45 vragen heeft u in enkele minuten een prestatierapport in uw mailbox. Hierin staat waar u goed op scoort, wat knelpunten zijn en waar groeikansen liggen. Aan de hand van het MKB Canvas prestatierapport gaan de businesscoach en de ondernemer een concreet plan opstellen voor duurzame groei, waarbij leiderschap centraal staat.

Het MKB Canvas model uitgelegd

Het canvas bestaat uit alle onderdelen die invloed hebben op de groei van een bedrijf. Of het nu gaat om eenmanszaak of MKB-bedrijf; alle onderdelen van het MKB Canvas zijn aanwezig.

  • De buitenste cirkel heeft het meeste invloed op de omzet
  • De binnenste cirkel bepaalt voornamelijk uw winstgevendheid

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw marketing dik in orde is maar uw systemen niet. U kunt zich voorstellen dat de winst dan ongemerkt door de achterdeur verdwijnt. Vice versa kan ook: u heeft de processen tip top geregeld maar u weet niet hoe u potentiële klanten moet bereiken. In dat geval loopt u veel omzet mis, wat natuurlijk ontzettend zonde is.

Ondernemers hebben eigenlijk maar twee taken

Als u als ondernemer die goede basis heeft, zou u uiteindelijk nog maar met twee taken bezig moeten zijn:

  1. Het binnenhalen van klanten aan de voorkant
  2. Het waarborgen van de kwaliteit aan de achterkant

Graag informeer ik u over onze werkwijze en hoe ik u eventueel kan helpen. Bel of mail gerust als u vragen heeft of eens wil overleggen naar de mogelijkheden.

Vrijblijvende aanvraag