Van Interim naar Bedrijfsadvies & Businesscoaching

Van Interim naar Bedrijfsadvies & Businesscoaching

Start onderneming

Vanaf 1 september 2021 ben ik gestart met m’n eigen onderneming. Op het moment dat je eigen ondernemerschap de focus krijgt, ga je anders kijken naar organisaties. Ik heb respect gekregen voor al die ondernemers die ook “de stoute schoenen hebben aangetrokken”. Die hun eigen onderneming zijn gestart, omdat ze een droom hebben die ze willen realiseren. Waar ik mij over verbaasd heb is de hoeveelheid informatie die je als starter krijgt. De mogelijkheden die medeondernemers je bieden, want ze hebben immers het beste product om je verder te helpen.

Wat ik echter mis in de meeste aanbiedingen en goedbedoelde adviezen is een stuk samenhang tussen alle vakgebieden die een ondernemer mijns inziens moet beheersen. Je vraagt je misschien af, wat bedoel je concreet? Ik bedoel dat Bedrijfsadvies en businesscoaching is een vak apart is

Doel van ondernemen

Het is goed om een gestructureerde aanpak te kiezen voor het opzetten van een onderneming. Ondernemers zijn veelal creatieve doeners, vol energie, maar over het algemeen minder gestructureerd. Dit is natuurlijk ook gelijk een spiegel naar mezelf. Ik gun iedere ondernemer een goede start of een goed vervolg!

Wat is nu eigenlijk het doel van een onderneming. Ik hanteer graag de volgende definitie: “Het doel van een commerciële onderneming is het krijgen en behouden van klanten en het realiseren van winst door het creëren en leveren van toegevoegde waarde” Dat laatste 2 woorden zijn het meeste relevant, nl. toegevoegde waarde leveren. Bart van den Belt heeft dit mooi verwoord in de volgende quote:

Quote: Bart van den Belt

Iedere ondernemer heeft een waarom en die “waarom” wordt vertaald in een missie. Deze missie geeft bestaansrecht, zorgt voor ontwikkeling van producten en diensten. De missie zegt iets over de identiteit en de waarden van je bedrijf. De visie is de vertaling van de missie. Een visie geeft energie is flexibel. Zegt iets over je droom en toekomst van je bedrijf.

Vanuit de missie en visie ga je aan de slag met je eigen producten en diensten die passen bij je missie en visie. Dit betekent ook dat je afscheid moet nemen van zaken die niet bijdragen aan de missie en visie van je organisatie.

Van GK-Interim naar GK-Bedrijfsadvies

In mijn zoektocht heb ik de keuze gemaakt om mij vanaf heden meer te richten op bedrijfsadvisering & businesscoaching. Ik merk dat ik het ontzettend mooi werk vind om ondernemers verder te helpen in hun onderneming. Wat ik iedere ondernemer kan adviseren, is een training bij de Zakelijke Succes Academie. https://www.zakelijksucces.nl/ We hebben diverse groeiprogamma’s die jouw verder helpen als ondernemer. Ik adviseer je graag over de mogelijkheden.

Ik heb mij daarom aangesloten bij de netwerkorganisatie businesscoach Nederland https://businesscoach.nl/ omdat ik geloof in de kracht van samenwerking, maar wel de vrijheid van eigen ondernemerschap. Omdat ik de keuze gemaakt heb om mij te richten op bedrijfsadvisering betekent dit ook dat ik werkzaamheden op interimbasis op termijn zal afbouwen.

Ik heb daarom de website van GK-interim omgezet naar GK-Bedrijfsadvies. Is de website helemaal 100% klaar? Nee dat zeker niet. Ik zal jullie via de blogs op de hoogte houden over de voortgang. Heb je een vraag, neem contact met mij op! Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via WhatsApp, Telefoon, LinkedIn en via e-mail. En natuurlijk ook via Calendly te boeken. Wil je een offerte ontvangen voor dienstverlening, neem contact met mij op. Op mijn website https://gk-bedrijfsadvies.nl/ kunt u mijn aanbod vinden.

Als eerste mijn inspiratieartikelen ontvangen?

Schrijf je dan snel in op mijn nieuwbrief
Schrijf je in!

Deel dit bericht! >

Vrijblijvende aanvraag