WAAROM ZOU JE WILLEN ONDERNEMEN?

WAAROM ZOU JE WILLEN ONDERNEMEN?

WAAROM ZOU JE WILLEN ONDERNEMEN?

Je bent ergens goed in… Je hebt een vak geleerd. Dat vak beheers je uitstekend. Je hebt bij diverse werkgevers gewerkt, carrière gemaakt, maar je zit aan het plafond. De uitdaging is er niet meer. En nu…

Je droomt al langere tijd over eigen ondernemerschap, maar ja die maandelijkse beloning die door de werkgever wordt overgemaakt voor je arbeid is toch ook wel heel erg fijn. Tja, als dat wegvalt…

Dromen kun je verwezenlijken, maar dan zal je wel moeten overgaan tot actie, maar hoe? In de blog geef ik daar een inkijkje in.

Middenstandsdiploma

Hier komen de meeste startende ondernemers in de knel. Want ondernemerschap is een vak naast je eigenlijke vakgebied. Voor het jaar 2000 was het verplicht om een middenstandsdiploma te halen. De ondernemer werd getraind in de volgende vaardigheden:
– Ondernemersvaardigheden (kennis van boekhouden, wet- en regelgeving, rechten en plichten)
– Vakkennis (om je klanten te beschermen tegen ondernemers die feitelijk geen kennis hebben)
– Kredietwaardigheid (in staat om je verplichtingen na te komen)

Bron: Wikiwand.com

Hoe nu verder…

En nu… de benodigde vaardigheden, mag je nu jezelf eigen maken. Hierdoor is er een generatie ondernemers gestart die onvoldoende zicht hebben op hun gehele bedrijf. Niet weten wat hun rechten en plichten zijn. Verplichtingen aangaan die kunnen leiden tot faillissement, zelfs tot persoonlijk faillissement toe. Geen idee hebben hoe je een boekhouding op goede wijze inricht en daarbij leunt op een accountant.

Kan dit anders? Ja, ik denk dat dit anders kan en dat gun ik iedere (startende) ondernemer. Natuurlijk is er ontzettend veel informatie beschikbaar! Google maar op start eigen bedrijf. Alleen google geeft losse informatie, maar de samenhang en structuur ontbreekt hierin.

Een onderneming opzetten is meer dan alleen een inschrijving in de Kamer van Koophandel. Feitelijk is dat echt het minst belangrijke bij de start.

Wat wel ontzettend belangrijk is om als basis neer te zetten:

  • Wat is je missie. Waarom is deze missie voor jou belangrijk? Wat zijn je drijfveren? Waar ga je op aan!
  • Welke visie heb je geformuleerd, waar wil je over 3-5 jaar staan met je bedrijf.
  • Met de visie in de hand kan je aan de slag met je product- en dienst. Welk probleem / knelpunt of verlangen wil jij oplossen. Wat is jouw toegevoegde waarde!

Welke problemen ervaar jij?

Ben je al wat langer met je bedrijf bezig, dan ervaar je knelpunten/bottlenecks.

Welke knelpunten ervaar jij in je bedrijf?

  • Stel dat je klanten in de rij staan, mogelijkheden om de omzet te vergroten zijn er genoeg! Wat is dan je nr. 1 uitdaging?
  • Stel dat je in staat bent om je capaciteit te vergroten, wat is er nodig om ook daadwerkelijk deze groei te verzilveren?

Dit zijn 2 vragen die je m.i. aan het denken zetten, jou ook toch?

Ontwikkelingsmogelijkheden

Via de de Zakelijk Succes Academie hebben we een prachtig groeiprogramma ontwikkeld, waarbij je in 10 dagen praktisch en theoretisch aan de slag gaat met bedrijf! Een opleiding waarin je aan de hand van het @MKB Canvas wordt opgeleid. En echt ik spreek uit ervaring, iedere ondernemer zou zichzelf deze opleiding cadeau moeten!

Wil je persoonlijk met mij aan de slag! Dat kan uiteraard ook! Ik ben aangesloten als partner bij BusinesscoachNL. Dit betekent dat ik de coachingsvraagstukken benader vanuit het MKB Canvas. Dit model geeft ons handvatten om met elkaar in gesprek te gaan en je prioriteiten te bepalen. Op mijn website heb ik mijn aanpak verder beschreven. Klik hier.

Wil je meer weten over het MKB Canvas. Neem een kijkje op mijn website, daar vertel ik er meer over. Klik hier

Stuur mij een bericht of bel me als je meer informatie wil weten over het groeiprogramma. Ik vertel je er graag meer over.

Wie ben ik:
Ik ben Gerard Klerk, sinds september 2021 ondernemer. Intussen gecertificeerd MKB Canvas consultant. Mijn ambitie is om ondernemers financieel fit te laten ondernemen, dit zorgt voor meer rust in je onderneming. Daar ben jij beter mee af en de mensen om je heen zullen dit ook merken.

Als eerste mijn inspiratieartikelen ontvangen?

Schrijf je dan snel in op mijn nieuwbrief
Schrijf je in!

Deel dit bericht! >

Vrijblijvende aanvraag